keskiviikko 30. marraskuuta 2011

FWB Jean Baptiste Carrus hyväksytty KWPN oriiden esikarsintaan Ermeloon


Kasvattimme Jean Baptiste Carrus, syntynyt 01.05.2009 Ypäjänkylässä, FWB, on yhtenä ikäluokkansa edustajana KWPN oriiden esikarsinnassa mukana.  Karsintatilaisuuksia on kaiken kaikkiaan joulukuussa yhdeksänä päivänä; 6.12., 7.12., 8.12., 9.12., 10.12., 12.12., 13.12., 17.12., ja 19.12.2012 ja näihin tilaisuuksiin osallistuu yli 600 este-, koulu-, ja gelderhevosta.   Kouluhevosia on joukossa 261, joista Hannover hevosia 2, Oldenburg 6, yksi FWB ja loput KWPN ensirekisteröityjä. Runsaiten edustetut jälkeläiset ovat Vivaldista 27, Ampèresta 20, Johnsonista 15, Jazzista 13, Wyntonista 11ja loput yli 70 eri isäorista.

Oma tarinamme menee näin; Otatimme kesällä 2011 Jean Baptiste Carruksesta laajat orikuvat. Tulosten oltua kunnossa lähetimme kyselyn Hannoveriin ja KWPN:ään seuraavasti; Voimmeko esittää esitarkastuksessa oriin, joka on a) FWB, b) suvultaan ¾ veli Ampèrelle.  Ensin mainittu liitto vastasi paluupostissa että sorry mutta ei ensirekisteröintikantakirjan vuoksi ja toisesta liitosta ei kuulunut niin mitään. Lopulta yhtenä pimeänä, sateisena, synkkänä lokakuun iltana ummetuksesta kärsivää pikkutammaa talutellessa, saimme puhelun Hollannista.  Hieman happamana kuvittelimme alkuun puhelun tulevan tutulta hevoskauppiaalta, jolla arvelimme olevan taas jotain ”tosi hyvää” tarjottavaa meille Pohjolan perukoille, mutta puhelun oikea luonne paljastui nopeasti.  KWPN järjestön vanhempi oriiden tarkastaja Wim Versteeg otti yhteyden ja toivotteli Jean Baptiste Carruksen tervetulleeksi oriiden esitarkastukseen.  Kyllä synkkä ilta muuttui laakista valoisammaksi ja pikkutamman ummetuskin helpotti...

Jean Baptiste Carrus on siis mukana oriiden esikatsastustilaisuudessa, joka pidetään 19.12.2011 Ermelossa, 20 ampèrelaisen kanssa. Omat töppösemme pidämme tiukasti maan pinnalla, emme ole lähteneet maailmalle veren maku suussa voittamaan. Enemmänkin koemme että tämä tilaisuus on hieno osoitus siitä että Suomen perukoilta voidaan lähteä FWB:nä maailmalle, yhteen maailman kovimmista karsintatilaisuuksista, lähes täysivertaisesti osallistumaan.  Huutokauppaan ei vieraiden kantakirjojen edustajia kuitenkaan päästetä, joten sen verran ovet ovat sulkeutuneet.   

Jean Baptiste Carrus edustaa suvultaan vahvoja KWPN verilinjoja. Hankimme KWPN emätamman Wadivolan 2008 helmikuussa. Tamma on varsonut meillä 3 laadukasta varsaa, kaksi orivarsaa Rousseausta, yhden tammavarsan Sir Donnerhallista ja on nyt uudelleen kantavana Sir Donnerhallista. Tamma on vahvasti liikkuva, johtajatamma, joka on myös kantakirjattu FWB -jalostukseen 1.palkinnolla. Wadivolan emä, Larivola, on KWPN, Hann, Old, Westfalen, FWB, SWB ja mihin lie muuhun kantakirjaan hyväksytyn oriin Ampèren äiti eli tammamme ja Ampère ovat samasta emästä. Jean Baptiste Carruksen isä on sama kuin Ampèren isä eli Rousseau. Ampère on jättänyt erittäin hyviä jälkeläisiä useissa kantakirjoissa ja huutokauppahuippuja, kuten esim viime kesänä Oldenburgin eliittivarsahuutokaupan kärjen, 200.000 euroa maksaneen orivarsan. Viime kauden ori vaikutti Tullstorpissa Ruotsissa ollen nyt amerikkalaisomistuksessa ja ori sai eniten tammoja Ruotsissa v 2011 (140 kpl). Rousseau muutti Harmony Sporthorses kotimaahan USA:han v 2006 oltuaan ennen muuttoa käytettävissä Hengststation Papella Saksassa parisen vuotta.

Jean Baptiste Carrus on parhaillaan Hollannissa Edessä valmisteltavana esikatsastukseensa Gebroeder van den Manenilla.  Viimeisimmät kuulumiset ovat olleet ihan mukavia, harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Ori on ollut kovasti kasvu päällä, muistuttanut enemmän pitkäjalkaista hongankolistajaa, mutta nyt on kuulemma alkanut massaakin tarttumaan. On nyt sitten kai saanut passelit eväät…

Jännityksellä seuraamme tilannetta, matkaamme joulun alla Ermeloon 1.katselmukseen ja tuloksesta riippumatta pääseekö Jeppe 2 kierrokselle ’S Boschiin, olemme menossa totutusti KWPN oripäiviä seuraamaan helmikuun alkupäivinä 2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti