keskiviikko 28. elokuuta 2013

EBEF SHOW 2013

Olimme suurella joukolla mukana niin varsojen, tammojen kuin pikkuoriidenkin kanssa hakemassa virallisia rekisteröintejä, tuomareiden arviointeja, tammatestin suorittamista ja elämän kokemusta nuorille kasvateillemme!  Viikonloppu 24.-25.8.2013 oli kasvateillemme menestyksekäs ja suosiollinen, tähdet olivat tänä vuonna kohdillaan.  Tapahtuman high lightit olivat

Franzeska Carrus, Hannover tammavarsa, syntynyt 22.6.2013, työnimellä Avantgarde, isä Fidertanz, emä Hannoverin valtion valio Dina IV, FWB KTK I, isä De Niro- emä st.pr. Weltfee (Weltmeyer-Airport). Varsa palkittiin BIS I:llä  huikein pistein 8,94: kolmen tuomarin kolmen kohdan arviointilomakkeessa oli 8 kertaa yhdeksän ja kerran 8.5.  Arvioinnin mukaan Franzeska Carruksella on erittäin hyvä tyyppi, se on jalo ja kaunis, sillä on hyvä ylälinja, ilmeikäs ja kaunis pää ja rakenne on korrekti. Liikkeistä mainittiin että ravi on tahdikas, erittäin elastinen ja siinä on hyvä nivelten käyttö,  ravin mekaniikka on hyvä, se on ilmavaa ja tasapainoista. Käynti on hyvä, irtonainen ja matkaavoittava.


For Bijou Carrus, Hannover tamma, syntynyt 14.6.2010, isä Fidertanz, emä Hannoverin valtion valiotamma Dina IV, FWB KTK I, isä De Niro- emä st.pr. Weltfee (De Niro-Weltmeyer-Airport). Tamma voitti parhaana 3 vuotiaana tammana Hannoverin virallisen tammanäyttelyluokan saaden toisen kerran 1A -palkinnon. Laatusanoja ei puuttunut Dr.Ludwig Christmannin palkitsemispuheessa.  Lisäksi For Bijou Carrus suoritti Premium tamman arvoon oikeuttavan Hannoverin tammatestin nöyrästi, kuuliaisesti ja tehtäviinsä paneutuen. Tammatestissähän arvioidaan hyppykykyä irtohypytyskujalla, arvioidaan rakenne, käynti ja ravi maasta sekä arvioidaan ratsastettavuutta ja askellajeja oman ja testiratsastajan alla.  Hyvällä tiellä olemme tämän nuoren tamman kanssa, joka todellakin osoitti hyvää asennetta ja halukkuutta suorittaa ratsuhevoselle kuuluvat tehtävät. Suuri kiitos upeasta tuloksesta kuuluu niin Anna Kärkkäiselle kuin Salla Varennille, jotka ovat tämän nuoren hevosen tutustuttaneet ratsastuksen saloihin.


Dina IV, Hannoverin valtionvaliotamma, voitti jälkeläistensä arvioinnin perusteella, jälkeläisryhmäluokan. Tamman varsoista olivat esillä Franzeska Carrus, Dancing Dina Carrus ja For Bijou Carrus. 
Rolf Simonsenin kiertopalkinto palautui kaiverruskierroksen jälkeen takaisin Carruksen tallille.3 vuotiaiden Oldenburg tammojen näyttelyluokan voitti Primeria Carrus, isä Don Primero, emä Weltia (Weltcup-Pyrrhus III-Talisman II).  Tamma suoritti myös hienosti VerbandsPremien arvoisesti tammatestinsä Anna Kärkkäisen ratsastamana.

2 vuotiaiden Oldenburg tammojen näyttelyluokan voitti Lucy van Pelt Carrus, isä Sir Donnerhall, emä Wadivola (Riverman-Flemmingh) saaden tuomareilta erittäin paljon laatusanoja sisältäneen palautteen palkitsemistilaisuudessaan; This is all we want to see in a young 2 year old mare! Kotiväelle nousikin liikutuksen pala kurkkuun ja tippa silmään, sillä arvioinnin myötä omatkin silmämme avautuivat näkemään kuinka pajon Lucy van Pelt Carruksessa on äitiään, Wadivolaa, jonka verenperimä jatkuu tässä nuoressa tammassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti